Hoppa till sidans innehåll

Nu startar storsatsningen Riskful Play

Riskful Play

07 JAN 2020 16:12
Riskful Play är en satsning mellan Korpen Vallentuna, Vallentuna kommun, Arvsfonden, Riksidrottsförbundet och X2 Architetcs som ser behovet av att möta barn och unga med rörelse som triggar leklust och nyfikenhet.
  • Skapad: 07 JAN 2020 16:12

Syftet med projektet är att stärka barn och ungas röst i utformningen av deras rörelseytor, ge dem kunskap och verktyg att utveckla sin motivation, självförtroende och fysiska kompetens, samt inspirera dem att se värdet av att hålla en aktiv livsstil genom hela livet. En del i detta är att ge barn, unga och samhället större möjligheter att påverka hur miljöerna på Snapptunafältet ska se ut. Riskful Play kommer även att utveckla rörelseytor på skola och andre miljöer där barn och unga kommer i kontakt med rörelse.

Genom Riskful Play ska vi ta fram rörelseprogram, anläggningar och sprida en hälsosam aktiv kultur – Med målsättningen att göra Vallentuna till Sveriges rörelse och motorikstad.

Riskful Play har lockat experter och forskare inom olika fält att vilja delta, bland dessa finns experter inom arkitektur, hälsa och rörelsedesign som bidrar till att Vallentuna kommer kunna bli en förebild för andra städer där metoden kommer spridas nationellt efter satsningens avslut.

Satsningen firas med en händelserik kickoff 24 januari där DU kan vara med och påverka.

Under kick-offen får alla som vill testa VR inom Riskful Play och vara med på workshops i arkitektur koppla till Snapptunafältet.

 

För den som är extra nyfiken finns det även möjlighet att delta på föreläsning med professor Dean Kreillaars från University of Manitoba, Kanada som kommer Vallentuna för att hålla en inspirerande föreläsning om hur vi kan skapa förutsättningar till beteendeförändring och inre motivation som uppmuntrar till rörelse kopplat till Riskfuk Play.

För mer info: www.Riskfulplay.se

Skribent: Ulrika Skarin
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Korpförening Vallentuna - Korpen
Vallentuna Träningscenter, Parkvägen 1
18636 Vallentuna

Kontakt:
Tel: 0851450600
E-post: info@korpen-vallentu...

Se all info